Pagina's

4.7.11

Afsluitende les

Materialen
·        Papier A3-formaat
·        Stiften/potloden

Inleiding
De leerkracht leest het volgende voor:
Weten jullie nog wie Eva is? Dat is dat meisje die alles wilde weten over de verschillende wereldgodsdiensten. Jullie weten nu heel veel over alle verschillende wereldgodsdiensten, dus dat kunnen jullie vast wel vertellen aan Eva. Jullie juf of meester verdeelt jullie zo in vijf groepen. Per groep krijg je een groot blaadje en stiften en/of potloden en een van de wereldgodsdiensten. Elk groepje gaat een andere wereldgodsdienst behandelen. Dit doen jullie door het maken van een poster die jullie daarna gaan presenteren.

Kern
De kinderen maken in groepjes posters over de verschillende wereldgodsdiensten. Hiervoor krijgen de kinderen ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de groep). Ze mogen de materialen van de vorige lessen gewoon bekijken tijdens het maken van de poster, en kunnen zelf ook nog in boeken of op de computer dingen opzoeken, mocht hier de mogelijkheid in de klas voor zijn. Na 30 minuten mogen de kinderen per groepje hun poster presenteren, terwijl ‘Eva meekijkt’.

Afsluiting
De leerkracht leest het volgende voor:
Dankzij jullie weet Eva nu al veel meer over de verschillende wereldgodsdiensten. Maar Eva hoopt dat zij niet de enige is die er heel erg veel van heeft geleerd. Ze hoopt namelijk dat jullie nu ook wat weten over de verschillende wereldgodsdiensten en ze hoopt ook dat jullie het leuk vonden om deze lessen te doen!